Bevar overblikket når du investerer

De fleste investorer ønsker at investere langsigtet, men de investor-psykolgiske udfordringer gør, at mange alligevel forfalder til at investere kortsigtet, dvs. baseret på det der er sket i markedet indenfor de seneste dage eller uger.

Mange ender i den fælde, at de investerer deres kontanter i aktier når markederne er gået godt et stykke tid, og så sælger de aktierne, måske i panik, når markedet igen er uroligt og falder tilbage.

Resultatet er at man tjener mindre end man ville have gjort ved at investere gennem en investeringsforening eller ETF:

Ifølge Morningstars Mind-the gap analyse for 2021, har private investorer i de seneste 10 år tjent mellem 1,2% og 3,9% mindre om året ved at investere i aktier, end de ville have tjent ved at købe en investeringsforening der dækker samme investeringsunivers som de investerer i (eksempelvis sektorer, aktier fra bestemte lande, globale aktier osv).

I stedet for at blive nervøs i tider med aktieuro, skal man se tingene i det store perspektiv, hvor det eksempelvis fremgår tydeligt, at aktieuroen i janaur måned 2022 er meget begrænset for den langsigtede investor:

Tre gode råd

Her er vores tre bedste råd til at undgå disse fejl

 1. Læg en velovervejet investeringsstrategi, meget gerne på skrift, og eventuelt i samarbejde med andre. Hold fast i strategien, også når det gør lidt ondt i maven på grund af aktieuro.
 2. Benyt dig af internationalt anerkendte investeringsteknikker, eksempelvis periodisk rebalancering af porteføljen så du sikrer dig at din portefølje hverken bliver for forsigtig eller for risikofyldt. Det gør at du kan udnytte aktieuroen til at tjene penge, i stedet for at tabe penge.
 3. Oprethold det store overblik og invester langsigtet. Skift ikke til kortsigtede beslutninger når der er aktieuro. Link til artikel om at investere langsigtet.

I Falcon Porteføljepleje undgår kunderne at tabe penge som følge af investeringsfejl. Det gør de fordi vi forvalter kundernes opsparing efter velafprøvede, strukturerede og nedskrevne investeringsstrategier.

 

Fordelene ved Porteføljepleje

Ønsker du nyheder fra
Falcon Fondsmæglerselskab?

 • DU FÅR BLANDT ANDET:

  • Tips til din porteføljepleje og formueforvaltning
  • Artikler om investering og investeringsstrategier
  • Indblik i vores porteføljer og deres afkast

  Ingen spam. Kun seriøse og relevante mails.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.