Fejl giver lavere afkast

Resultatet af at man investerer ud fra følelser, fremfor fakta, er at afkastet bliver lavere.

Afkastet bliver også lavere når man investerer uden strategi, og uden at rebalancere sin portefølje regelmæssigt.

Ifølge Morningstars Mind-the gap analyse for 2021, har private investorer i de seneste 10 år tjent mellem 1,2% og 3,9% mindre om året ved at investere i aktier, end de ville have tjent ved at købe en investeringsforening der dækker samme investeringsunivers som de investerer i (eksempelvis sektorer, aktier fra bestemte lande, globale aktier osv).

Som følge af effekten af renters rente, vil en afkastforskel på 2%, ved investering af 1 mio.kr. i globale aktier, resultere i en afkastforskel på 300.000 kr. efter 10 år.

I stedet for at blive nervøs i tider med aktieuro, skal man se tingene i det store perspektiv. Nedenfor ses aktieuroen i janaur måned 2022. I det lange perspektiv er det krusninger på overfladen:

 

Læs om de 4 andre typiske investeringsfejl i urolige tider

Tre gode råd

Her er vores tre bedste råd til at undgå investeringsfejl i urolige tider:

 1. Læg en velovervejet investeringsstrategi, meget gerne på skrift, og eventuelt i samarbejde med andre. Hold fast i strategien, også når det gør lidt ondt i maven på grund af aktieuro.
 2. Benyt dig af internationalt anerkendte investeringsteknikker, eksempelvis periodisk rebalancering af porteføljen så du sikrer dig at din portefølje hverken bliver for forsigtig eller for risikofyldt. Det gør at du kan udnytte aktieuroen til at tjene penge, i stedet for at tabe penge.
 3. Oprethold det store overblik og invester langsigtet. Skift ikke til kortsigtede beslutninger når der er aktieuro. Læs mere i vores artikel “Den langsomme vej til et højt afkast”.

I Falcon Porteføljepleje undgår kunderne at tabe penge som følge af investeringsfejl. Det gør de fordi vi forvalter deres opsparing efter anerkendte og velafprøvede investeringsmetoder.

Modtag en gratis investeringsplan, baseret på din egen økonomi

Modtag mere info om Falcon Porteføljepleje

Fordelene ved Porteføljepleje

Ønsker du nyheder fra
Falcon Fondsmæglerselskab?

 • DU FÅR BLANDT ANDET:

  • Tips til din porteføljepleje og formueforvaltning
  • Artikler om investering og investeringsstrategier
  • Indblik i vores porteføljer og deres afkast

  Ingen spam. Kun seriøse og relevante mails.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.