Rebalancering: Tjen penge på aktieuro

Hvis man har en strategi med 60% aktier og 40% obligationer, og aktiemarkedet falder med 30%, ligesom det gjorde under sundhedskrisen i 2020, vil aktieværdien falde betydeligt, og obligationsværdien vil være nogenlunde konstant. Porteføljens aktieandel vil falde fra 60% til 51,2% og obligationsandelen vil stige fra 40% til 48,8%.

Den samlede portefølje er derfor nu for lidt risikofyldt, idet der er færre aktier end planlagt. Porteføljen skal derfor tilpasses (rebalanceres) ved at gøre det kontra-intuitive, nemlig at sælge obligationer og købe aktier – selv om der er aktieuro.

Efter rebalanceringen har porteføljen igen fordelingen 60% aktier og 40% obligationer. Når aktierne stiger tilbage til niveauet før sundshedskrisefaldet, vil den samlede portefølje være 3,1% mere værd, end den var før aktieuroen. Klik her for at se beregningerne og læse mere om rebalancering.

At gennemføre sine rebalanceringer systematisk og med hyppige mellemrum kræver at man arbejder struktureret med sine investeringer.

Det kan være udfordrende, men fordelen er åbenlys: Man får konverteret aktieuro fra noget man taber penge på, til noget som man tjener penge på. Jo større aktieuro, jo mere kan man tjene.

Hvis man har besluttet at eksempelvis 25% af sin aktieportefølje skal være i danske aktier, kan man tjene penge på kursafvigelser mellem Danmark og resten af verden, ved at rebalancere mellem disse to typer af aktier.

Vil du vide mere om de 4 andre typiske investeringsfejl i urolige tider?

Læs mere her

Ønsker du nyheder fra
Falcon Fondsmæglerselskab?

  • DU FÅR BLANDT ANDET:

    • Tips til din porteføljepleje og formueforvaltning
    • Artikler om investering og investeringsstrategier
    • Indblik i vores porteføljer og deres afkast

    Ingen spam. Kun seriøse og relevante mails.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.