5 typiske investeringsfejl når aktierne falder

Det er i tider med aktieuro og store kursfald, at både den erfarne og den mindre erfarne investor begår de fleste fejl, og de dyreste fejl. Det er der heldigvis råd for: Investering er et håndværk, og du bliver en bedre investor ved at lære om de fejl andre begår. Så kan du undgå at lave dem selv.

De mest normale investorfejl, når aktierne falder skyldes, at man investerer på baggrund af følelser i stedet for fakta. Der er også mange, der taber penge, fordi de ikke kender de investeringsmetoder, der kan beskytte dem mod tab i urolige tider.

1. PANIKSALG

Panik-salg er ikke baseret på objektive investeringsanalyser, men er en psykologisk overreaktion, der skyldes investors frygt for tab.

Læs mere

2. aktierne genkøbes ikke i tide

Når man har solgt sine aktier, er problemet, at man skal have købt aktierne igen. Mange får desværre ikke genkøbt i tide, og aktierne stiger til et højere niveau end der, hvor man solgte.

Læs mere

3. aktier med tab sælges ikke

Det kan være svært at sælge aktier med urealiserede tab. Hvis man ikke sælger taberne, har man dog ikke mulighed for at købe de nye vindere.

Læs mere

4. man investerer uden en strategi

Fundamentet for at skabe gode langsigtede afkast er at lægge en strategi for, hvordan man ønsker at investere, og at følge denne strategi.

Læs mere

5. man rebalancerer ikke sin portefølje

Når der er aktieuro vil porteføljen komme ud af balance – typisk ved at aktieandelen bliver for lille. Det skal der rettes op på.

Læs mere

Resultat af de fem fejl: Dårlige afkast

Undersøgelser viser, at investorer taber betydelige beløb, når de ikke handler rationelt og ikke kender til anerkendte investeringsmetoder.

Læs mere

Tre gode råd

Her er tre gode råd til, hvordan du undgår fejlinvesteringer under aktieuro:

 1. Læg en velovervejet investeringsstrategi, meget gerne på skrift, og eventuelt i samarbejde med andre. Hold fast i strategien, også når det gør lidt ondt i maven på grund af aktieuro.
 2. Benyt dig af anerkendte investeringsteknikker, eksempelvis periodisk rebalancering af porteføljen. Det sikrer, at din portefølje hverken bliver for forsigtig eller for risikofyldt. Det gør, at du kan udnytte aktieuroen til at tjene penge på dine investeringer i stedet for at tabe penge.
 3. Oprethold det store overblik og invester langsigtet. Skift ikke til kortsigtede beslutninger, når der er uro. Læs mere i vores artikel “Den langsomme vej til et højt afkast”.

I Falcon Porteføljepleje undgår kunderne at tabe penge som følge af investeringsfejl. Det gør de, fordi vi forvalter deres opsparing efter anerkendte og velafprøvede investeringsmetoder.

Modtag en gratis investeringsplan, baseret på din egen økonomi

Modtag mere info om Falcon Porteføljepleje

Fordelene ved Porteføljepleje

Ønsker du nyheder fra
Falcon Fondsmæglerselskab?

 • DU FÅR BLANDT ANDET:

  • Tips til din porteføljepleje og formueforvaltning
  • Artikler om investering og investeringsstrategier
  • Indblik i vores porteføljer og deres afkast

  Ingen spam. Kun seriøse og relevante mails.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.