Hvem er Falcon?

Medarbejdere

Bestyrelse

Vores historie

Artikler om investering

Juridiske dokumenter

Artikler

Satser du på nogle få favoritaktier?

Satser du på nogle få favoritaktier?

Er du en af de investorer, der fodrer din gamblertrang ved at have en såkaldt “legeportefølje”, indeholdende nogle få favoritaktier, ved siden af dine brede og mere langsigtede investeringer?

I så fald bør du være helt afklaret omkring, hvor meget du kan tåle at miste, da der altid vil være en større risiko forbundet med sådan en portefølje.

Ofte kan blot nogle få ekstra aktier i porteføljen mindske udfaldsrummet ganske betragteligt.

læs mere
Trods spådomme om drastiske fald: Forbered dig på at markedet kan stige

Trods spådomme om drastiske fald: Forbered dig på at markedet kan stige

Selvom finansmedier og eksperter mener at vide, om aktiemarkedet står foran en stigning eller et fald, er det altid en god idé som investor at forberede sig på alle tænkelige scenarier.

Medier og eksperter har ofte haft ret – men de har også ofte taget fejl – og ved at stole blindt på dem, risikerer du, at toget kører fra dig.

læs mere
Er bunden af aktiemarkedet nået?

Er bunden af aktiemarkedet nået?

Mange investorer drømmer helt naturligt om at finde disse aktier, købe og opleve dem mangedoble. Udfordringen er, ud over at være så heldig at finde dem, at kunne holde fast i aktien.

læs mere
Hvor meget ESG får man for pengene?

Hvor meget ESG får man for pengene?

Flere og flere investeringsprodukter og løsninger markedsføres som ESG-venlige. Men hvor meget værdi skal man egentlig tillægge ESG-stemplet?

I vores artikel “Hvor meget ESG får man for pengene?” giver vi et mere nuanceret indblik i, hvad man får, og hvad man ikke får, når man investerer i ESG-indekset – blandt andet ved at sammenligne med det mere restriktive SRI-indeks.

læs mere
Hold balancen og opnå gode afkast

Hold balancen og opnå gode afkast

En af de mest værdiskabende investeringsteknikker er at foretage en systematisk rebalancering af porteføljen med jævne mellemrum. Det sikrer, at man optimerer afkastet uden at gå på kompromis risikoprofilen.

Med udgangspunkt i konkrete beregninger beskriver vi hvordan dette gøres i praksis. Rebalancering kunne eksempelvis have øget investeringsafkastet med 3,1% under sundhedskrisen i 2020.

læs mere
Råvarer i porteføljen – kend din besøgstid …

Råvarer i porteføljen – kend din besøgstid …

De stigende råvarepriser, og den øgede inflation, har igen øget interessen blandt private investorer for at supplere deres porteføljer med råvarefonde.

Det kan være en fordel for nogen investorer, men for de fleste er der en række faldgruber, som kan spolere udsigten til gevinst.

læs mere
Kursraketter overalt i 2021

Kursraketter overalt i 2021

I modsætning til 2020, hvor det amerikanske S&P 500 indeks steg på grund af de toptunge aktier, var der langt bredere deltagelse af alle aktierne i 2021.

læs mere
Man kan ikke leve af gennemsnitsafkast

Man kan ikke leve af gennemsnitsafkast

Den samme investering kan have et gennemsnitsafkast på 0% og et pro anno afkast på -13,3%.

Det er derfor meget vigtigt at man ikke vurderer sine investeringer ud fra gennemsnitsafkastet: Beslutningsgrundlaget kan være helt forkert.

læs mere
Investerer du i overvurderede aktier?

Investerer du i overvurderede aktier?

Når man investerer i et aktieindeks, investerer man, helt systematisk, en større andel af sin portefølje i overvurderede aktier, end det man investerer i undervurderede aktier.

Det kan der være både fordele og ulemper ved.

læs mere
Skal du investere i aktier for at undgå negative renter?

Skal du investere i aktier for at undgå negative renter?

“Er du også træt af negative renter?
Så er løsningen at investere dine kontanter i aktier”

Det siger reklamerne i hvert fald. Altså reklamer udarbejdet af dem der tjener penge på, at du investerer i aktier.

For de fleste er løsningen dog ikke at købe aktier, men at lade pengene stå i banken til negative renter, indtil de skal bruges.

læs mere
Markedsværdivægtede vs. ligevægtede aktieporteføljer

Markedsværdivægtede vs. ligevægtede aktieporteføljer

En investor der havde investeret i en portefølje af amerikanske S&P 500 aktier, hvor det samme krone-beløb var investeret i hver enkelt aktie (en ligevægtet portefølje) ville siden maj 2003 have tjent 121.000 kr. mere pr. 100.000 kr. investeret end, hvis vedkommende havde fordelt investeringsbeløbet efter de enkelte selskabers markedsværdi (en markedsværdivægtet portefølje).

læs mere
Stor uenighed om ESG-ratings

Stor uenighed om ESG-ratings

I modsætning til 2020, hvor det amerikanske S&P 500 indeks steg på grund af de toptunge aktier, var der langt bredere deltagelse af alle aktierne i 2021.

læs mere
Forstå dine indeksinvesteringer

Forstå dine indeksinvesteringer

Indeksinvestering reduceres ofte til, at der er tale om simple investeringer med lave omkostninger, hvor målet er at følge markedsafkastet. I virkelighedens verden er der dog mange og vigtige nuancer at forholde sig til. For eksempel valget af ETF-udbyder, det underliggende indeks, der investeres i samt viden om, at investering via ETF’er er en aktiv investeringsstrategi med en passiv kapitalforvalter.

læs mere

PDF’er

Sådan holder du din investeringsrisiko nede

De fleste investorer ønsker naturligvis, at formuen vokser sig stor over tid. I takt med at det sker, vil udsvingene undervejs også blive større, når man altså måler i kroner og ører.

Det er der mange, der ikke kan holde til. Derfor gælder det om, fra start, at lægge en langsigtet strategi, som er realistisk.

Er det tid til at investere igen?

Det er godt købmandskab at købe, når priserne er lave. Det kan eksempelvis være tilbud på dagligvarer i supermarkedet eller på elektronik.

Når det kommer til aktier, opfører langt de fleste sig dog lige modsat: Når aktiekurserne er faldet og selskaberne derfor alt andet lige er blevet billigere, vælger mange at sælge ud. Ofte i panik. Når aktierne igen er blevet dyrere, vælger man at købe op. Ofte af frygt for at gå glip af en gevinst.

Det kan være svært at stå på sidelinjen

Er det risikofyldt at geninvestere i et aktiemarked, der er steget efter man har været ude (og har været kontant) i for eksempel 1 år?

Artiklen beskriver, baseret på en undersøgelse af det amerikanske S&P 500 indeks, hvorfor man hurtigst muligt bør hoppe på aktietoget igen.

Den langsomme vej til et højt afkast

Artiklen beskriver, hvordan tid og tålmodighed er en vigtig faktor i forbindelse med succesfuld investering.

3 råd til at forblive langsigtet

Artiklen beskriver 3 råd, der er vigtig at have i mente, når man vil forblive en langsigtet investor.

Er lagerbeskatning bedre end realisationsbeskatning

Mange tror fejlagtigt, at afkastet efter skat på realisationsbeskattede aktiefonde er højere end afkastet efter skat på lagerbeskattede aktiefonde som følge af skattereglerne. Dette beror oftest på forsimplede forudsætninger for beregningerne, eller at beregningerne er baseret på forældede skatteregler.

Vi sammenligner derfor i nærværende artikel lagerbeskatning og realisationsbeskatning ud fra mere realistiske- og opdaterede forudsætninger, og artiklens konklusionen er at lagerbeskatning oftest er mere fordelagtig end realisationsbeskatning.

Derfor skal du kombinere aktiv og passiv investering

Passive investeringsforeninger har oplevet stor popularitet de seneste år, hvilket skyldes simpel porteføljepleje og dermed lavere omkostninger for kunderne. Denne artikel handler om hvorfor det er en god ide at kombinere passiv investering med aktiv investering.

Mange aktieindeks er toptunge

Vidste du, at mange af de ledende aktieindeks er meget “toptunge”?

Et eksempel er det amerikanske S&P 500 indeks. Her er aktierne vægtet ud fra deres markedsværdi. Jo højere markedsværdi, jo større vægt. Det er sådan aktierne vægtes i en indeksfond. Vægtningen gør, at risikoen ofte bliver koncentreret på nogle få aktier. Det giver høje vægtninger som ingen aktiv forvalter på fornuftig vis ville kunne argumentere for.

Dystre overskrifter har ingen forudsigelsesværdi

Dystre nyhedsoverskrifter og forudsigelser om den næste finanskrise vil altid komme i vejen for ens investeringslyst, men de har ingen forudsigelsesværdi.

Danske Bank – fra højmomentum til lavmomentum

Det kan være fristende at købe eller holde fast i aktier, fordi de er faldet meget. Man tror måske, at bunden er nået, eller man ejer allerede aktien og ønsker ikke at realisere et tab. Omvendt kunne det ligeledes være fristende at sælge en aktie som man synes er steget for meget. Læs mere om dette i vores momentum-case med Danske Bank A/S.